Clinton: SHBA-të, mbështesin Kosovën

29/03/2010 12:45

Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Skender Hyseni ka marrë një letër nga Sekretarja Amerikane e Shtetit Hillary Clinton, e cila ka rikonfirmuar mbështetjen dhe përkrahjen e mëtejshme të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Kosovën.

“Ishte kënaqësi t’ju takoja gjatë Lutjeve të Mëngjesit dhe vizitës suaj në Ëashington. Pata kënaqësinë të diskutoja me ju rreth interesave tona të përbashkëta dhe mirëprita rastin për të dëgjuar pikëpamjet tuaja rreth çështjeve me të cilat ballafaqohen Kosova dhe SHBA-të”, thuhej ndër të tjera në letrën që Clinton i dërgoi Hysenit, bën të ditur Telegraf.

Më tej, në letrën e sekretares amerikane të shtetit rikonfirmohet mbështetja dhe përkrahja e mëtejme e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Kosovën. “Pres të punojmë së bashku për të çuar më tej objektivin tonë të përbashkët të integrimit të plotë të Kosovës në komunitetin euro- atlantik dhe për forcimin e partneritetit mes dy vendeve tona”.

Top Channel