Dardhishtë, fshati kosovar i vdekjes

26/03/2010 09:40

Jo më larg se 10 kilometra nga Prishtina ndodhet një fshat, të cilin shumë vetë e quajnë fshati i vdekjes.

Në Dardhishtë të komunës Obiliq numerohen të paktën 45 të vdekur nga kanceri. Dhe për këtë fajësohet ndotja që vjen nga derdhja prej KEK e skorjeve pas prodhimit të energjisë.

Specialistët kanë dhënë alarmin për situatën, ndërkohë që vetë banorët e kanë ngritur zërin më shumë se një herë.

“Sa herë ngrihesh në mëngjes thith vetëm pluhur. Të tëra të zezat po na vijnë neve”, thotë një prej tyre.

Banorët e fshatit kërkojnë ndihmë nga shteti, pasi sipas tyre kanceri i shkaktuar nga ndotja nuk do të kursejë as fëmijët.

Ndërkohë, Ministria e Ambjentit ka premtuar se do të ngrejë një komision të posacëm për marrjen e masave, por nuk dihet se kur kjo do të ndodhë.

Top Channel