Thaci-Ansip, bashkepunim mes dy vendeve

17/03/2010 09:20

Kryeministri Hashim Thaci eshte pritur te marten ne takime te veçanta nga kryeministri i Estonise, Andrus Ansip, presidenti Toomas Hendrik Ilves, kryetarja e Parlamentit, Ene Ergma dhe nga kryesuesi i Grupit te Miqesise Estoni-Kosove, Hannes Astok.

Ne keto takime kryeministri Thaci ka marre mbeshtetje nga shteti estonez per proceset integruese si dhe per thellimin e bashkepunimit mes dy vendeve.

Teme kryesore e takimit te kryeministrave Thaçi dhe Ansip ishin zhvillimet aktuale politike ne Kosove, rruga e Kosoves drejt integrimeve euroatlantike, si dhe thellimi i bashkepunimit mes Kosoves dhe Estonise ne shume fusha. Kryeministrat Thaçi dhe Ansip u pajtuan per thellimin e bashkepunimit mes te dyja shteteve, me theks te veçante ne fushen e e-qeverisjes, te arsimit, te bujqesise, te tregtise dhe industrise dhe ne fusha tjera me interes.

Top Channel