Greqia, shpresa te turizmi

11/03/2010 12:35

Greqia ka varur shpresat te turizmi per te rimare veten nga kriza e rende qe e ka perfshire. Zyrtaret greke te pranishem ne panairin e turizmit ne Gjermani shprehen optimiste.

Agjencite turistike deshmojne se volumi i biznesit dhe se numri turisteve po rritet perseri dhe qendra e vemendjes eshte Greqia e gjunjezuar.

Zevendesministrja greke e Turizmit theksoi rendesine kyce qe ka turizmi per vendin e saj.

 “Greqia po kalon momente te veshtira po jam e bindur se kjo gjendje do te kapercehet. Turizmi eshte nje sektor shume i rendesishem per ekonomine tone. Ai perben rreth 18-20 perqind te saj”, u shpreh Angela Gerekou.

Edhe presidenti i shoqates gjermane te Turizmit ka bere thirrje qe kete vit turistet t’i drejtohen Greqise.

Top Channel