Greqia, BE: Tani te shpetojme Eurozonen

03/03/2010 14:45

Vendimi i qeverise greke per te shkurtuar sa me shume shpenzimet ne menyre qe te reduktohet deficiti i brendshem, eshte nje prej kerkesave kryesore te Brukselit qe duket se eshte i kenaqur nga ky hap i hedhur.

“Vendet e euros jane gati te ndermarrin nje aksion per te siguruar stabilitetin financiar te te gjithe zones euro”, shprehet presidenti i eurogrupit, Jean Claude Juncker.

Mesditen e sotme, qeveria e Papandreut miratoi paketen e masave ligjore per shkurtimin e shpenzimeve publike dhe rritjen e ndjeshme te taksave ne disa sektore.  

Top Channel