Spanja: mbeshtesim dialogun Serbi-Kosove

08/01/2010 10:25

Spanja mbeshtet fuqishem krijimin e dialogut mes autoriteteve te Serbise dhe Kosoves.

Deklarata eshte bere nga ambasadori spanjoll ne Beograd, Injigo Palasio de Espanja, vendi i te cilit ka marre kryesimin e radhes te BE.

“Spanja dhe disa partnere te saj ne BE deshirojne qe mes autoriteteve te Beogradit dhe Prishtines te hapet dialogu pas perfundimit te procesit ne GJND”, ka pohuar De Espanja.

Duke folur per shtypin serb, ai ka shtuar se Serbia mund te marre statusin e vendit kandidat per ne BE pa pritur perfundimin e procesit mbi pavaresine e Kosoves ne Hage.

Top Channel