Sot zgjedhjet presidenciale ne Kroaci

27/12/2009 09:05

Jane hapur mengjesin e sotem qendrat e votimit per turnin e pare te zgjedhjeve presidenciale ne Kroaci.

Rreth 4 milione e gjysme qytetare te thirrur per te zgjedhur kreun e trete te shtetit pas pavaresise se arritur ne 1991-shin.

Votimi eshte parashikuar te mbyllet ne oren 19:00. 400 mije kroate te diaspores dhe Bosnje Hercegovines do te votojne nga jashte vendit.

Kandidati favorit eshte ai i qendres se majte, socialdemokrati Ivo Josipovic.

Top Channel