Rezultatet paraprake te KQZ: Kryeson PDK

14/12/2009 10:25

Keshilli Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur rezultatet paraprake te rrethit te dyte te zgjedhjeve ne Kosove.

Nga 21 komuna ku jane mbajtur zgjedhjet e balotazhit, dhjete i ka fituar PDK-ja, pese LDK-ja, tri AAK-ja.

Mitrovice: PDK- 53.0 %, AKR- 47.0 %,
Vushtrri: AAK – 36.5 %, PDK- 63. 5 %,
Obiliq: PDK- 48.1 %, LDK- 51.9 %,
Peje: AAK- 76.7 %, LDD- 23.3 %,
Suhareke: AAK- 52.4 %, PDK- 47.6 %,
Hani i Elezit: Rufki Suma, kandidat i pavarur -53.3 %, PDK-46.7 %,
Gjilan: PDK – 51.4 %, LDK- 48.6 %,
Kamenice: PDK- 45.9 %, LDK – 59.1 %,
Dragash: PDK- 53.3 %, LDK- 46.7 %,
Istog: LDK- 70.8 %, AAK- 29.2 %,
Kaçanik: PDK – 57.9 %, AAK- 42.1 %,
Kline: PDK- 56.3 %, AAK – 43. 7 %,
Lipjan: PDK -50.5 %, LDK- 49. 5 %,
Novoberde: LDK- 80.9 %, SNSD – 19.1 %,
Rahovec: PDK- 50.8 %, LDK- 49.2 %,
Podujeve: PDK- 33.5 %, LDK- 66.5 %,
Prizren: PDK- 50.0%, LDK-50.0 %,
Shterpce: PDK-35.0 %, SLS – 65.0 %,
Viti: PDK- 55.2 %, LDD- 44.8 %,
Malisheve: PDK-61.8 %, LDK 38.2 %,
Junik: AAK – 56.7 %, LDK- 43.3 %.

Sipas KQZ-se, te cilave u referohen mediat vendase, ne keto rezultate nuk jane perfshire votat me kusht, ato nga jashte, si dhe votat e personave me nevoja te veçanta.

Kryetarja e KQZ-se, Nesrin Lushta, tha se rezultatet perfundimtare mund te priten gjate dy-tri diteve te ardhshme.

Top Channel