SHBA mbrojne shpalljen e pavaresise se Kosoves

08/12/2009 13:35

Shtetet e Bashkuara te Amerikes kane mbrojtur fuqishem shpalljen e pavaresise se Kosoves para Gjykates Nderkombetare te Drejtesise.

Perfaqesuesi i Departamentit te Shtetit, Harold Koh, permendi argumente juridike dhe historike qe çuan deri ne shpalljen e pavaresise. Ne mbrojtje te pavaresise se Kosoves sot foli dhe perfaqesuesi i Finlandes.

Sipas Telegraf, seancen e sotme e hapi Spanja, nje nga pese vendet e BE-se qe nuk e ka njohur pavaresine. Madridi, ashtu si pritej, mbrojti qendrimin serb, duke kundershtuar shpalljen e pavaresise.

Top Channel