KE: Korrupsion ne te gjithe sektoret ne Kosove

08/12/2009 14:30

Ne Kosove korrupsioni ekziston ne shume forma dhe ne te gjithe sektoret, eshte vleresimi i Komisionit Evropian, i cili u prezantua te marten ne nje mbledhje publike, ne Diten Nderkombetare Kunder Korrupsionit.

Komisioni Evropian kryesoi nje mbledhje publike ku u paraqiten konstatimet e Studimit te korrupsionit ne Kosove per 2009. Qellimi i kesaj ngjarjeje ishte nxitja e nje debati informues, per te rritur ndergjegjesimin e publikut dhe per t’iu dhene hapesire aktiviteteve kunder korrupsionit ne te ardhmen ne Kosove.

“Konstatimet e studimit duhet te shfrytezohen ne menyre konstruktive per te krijuar nje menyre efikase per luftimin e korrupsionit. Ne Kosove korrupsioni ekziston ne shume forma dhe ne te gjithe sektoret”, tha shefi i operacioneve ne Zyren nderlidhese te KE-se, Kjartan Bjornsson, ben te ditur Telegraf.

Top Channel