Zvicra pret fluks te ballkanasve

07/12/2009 12:30

Per dy jave, shtetasit e Serbise, Malit te Zi dhe Maqedonise, pa viza do te mund te hyjne ne Zvicer.

Ne fillim te muajit dhjetor Komisioni i Bashkimit Evropian e miratoi lejen per keta shtetas, qe nga 19 dhjetori i ketij viti te mund te udhetojne ne shtetet e BE-se, pa vize por me pasaporte biometrike dhe me te drejte qendrimi 90 dite, pa iu lajmeruar ndonje organizmi te jashtem diplomatik.

Shumica e kantoneve i kane bere edhe parashikimet e veta ne lidhje me fluksin e mundshem te shtetasve nga Ballkani.

Top Channel