Prokurori i EULEX pyet invalidet e UCK

07/12/2009 14:00

Nje grup i invalideve te luftes se UCK jane pyetur sot nga nje prokuror i EULEX ne Prokurorine e Qarkut ne Prishtine.

Disa nga anetaret e keshillit te veteraneve te pakenaqur me qeverine dhe me vete bashkeluftetaret e tyre, te cilet perfaqesojne shoqatat e tjera te luftes akuzohen per prishje te rendit dhe qetesise publike, sulm ndaj institucioneve dhe shkaktim te rrezikut te pergjithshem.

Sipas Radio Televizionit te Kosoves, njeri nga anetaret e ketij Keshilli Xhevdet Qeriqi ndaj te cilit eshte ngritur kallezim penal eshte shprehur se Keshilli nuk ka pasur asnje qellimi politike vetem ka kerkuar zbatimin e ligjit, i cili eshte miratuar 10 vjet me pare, e i cili asnjehere nuk eshte praktikuar.

Top Channel