“Ecosia”, motori i pare i kerkimit ekologjik

05/12/2009 16:45

“Ecosia”, do te jete motori i pare i kerkimit ekologjik dhe do te kete si qellim kryesor mbrojtjen e mijera hektare pylli te Amazones.

Te henen e ardhshme do te hidhet zyrtarisht ne rrjet ne Berlin “Ecosia”, motori i kerkimit i cili do te konkuroje “Google” duke synuar gjithcka nepermjet armes jeshile.

Ne fakt, sic deklarojne edhe ideatoret e vete, rreth 80 perqind e perfitimeve te marra nga “Ecosia” do te financojne nje projekt te WWF-se ne Amazone dhe cdo kerkim qe do te behet me motorin e kerkimit ambjentalist do te shpetoje mesatarisht dy meter katrore te pyllit.

Projekti mbeshtetet edhe nga “Yahoo” e “Bing” dhe do te nise ne te njejten dite kur ne Kopenhagen lideret boterore do te diskutojne per problemet klimaterike te planetit tone.

Top Channel