Bosnje, vendi ende ne ethet e papunesise

03/12/2009 16:50

Mbi 40 perqind e fuqise punetore ne Bosnje e Hercegovine nuk punon.

Sipas te dhenave zyrtare, ne BeH ne tetor te ketij viti jane regjistruar 42.1 perqind te papune, ose gjithsej 73.089 persona te cilet kane humbur punen ne tetor te vitit 2008.

Fuqia e pergjithshme e punes ne Bosnje numeron 1.2 milione persona, prej te cileve 502.301 jane te papune.

Ekonomia ne Bosnje u rrenua pas luftes shkaterruese te viteve 1992-95, kur shteti ra ne krize ekonomike dhe financiare.

Top Channel