Gripi A/H1N1, nis vaksinimi i mjekeve

02/12/2009 10:15

Personeli i Qendres Kombetare Universitare te Kosoves ka nisur sot vaksinimin kunder gripit A H1N1.

Nderkohe jane analizuar masat e ndermarra deri me tani ne nivel vendi ne menaxhimin e situates rreth Gripit, si dhe eshte raportuar per situaten epidemiologjike ne vend.

Sa i perket situates epidemiologjike ne vend, kreret e IKSHP-se, kane bere te ditur se qe nga 15 korriku deri me 30 nentor, ne kete Institut jane raportuar 485 raste te dyshimta ne grip dhe ne Qendren Kombetare te Gripit jane diagnostikuar 154 raste pozitive ne A H1N1, derisa, deri sot, jane raportuar 9 raste vdekjeje (exitus letalis). Ne laborator jane konfirmuar edhe 30 raste pozitive ne Influenza A (gripin sezonal).

Top Channel