BDI: Ceshtja e emrit, zgjidhje brenda dhjetorit

02/11/2009 16:40

Partia shqiptare BDI ka paralajmeruar qeverine maqedonase me radikalizim te situates nese deri ne fund te dhjetorit nuk zgjidhet ceshtja e emrit dhe nuk ecet perpara me proceset integruese.

“Shqiptaret nuk presin. BDI i jep afat qeverise qe deri ne dhjetor te garantoje faktorin nderkombetar dhe Greqine se jemi te gatshem per nje kompromis per ceshtjen e emrit, qe eshte kyce per proceset integruese”, ka deklaruar nenkryetari i BDI, Rafiz Haliti.

Ai ka shtuar me tej se referendumi per ceshtjen e emrit eshte nje ceshtje qe duhet te diskutohet pas dhjetorit dhe ka nenvizuar se per te duhet nje konsensus total qe te mos kete ndarje etnike.

Top Channel