Riker: SHBA, mbeshtetje Maqedonise

28/10/2009 18:30

Ambasadori amerikan ne Shkup, Filip Riker ka dhene garancine e tij se Shtetet e Bashkuara do ta mbeshtesin Maqedonine ne proceset e saj integruese.

Deklaraten e tij, Riker e beri gjate nje takimi me kryetarin e BDI-se Ali Ahmeti. “SHBA po ndjekin me vemendje te gjitha proceset ne Maqedoni dhe do ta perkrahin ate ne proceset integruese”, ka pohuar Riker.

Diplomati amerikan ka premtuar se mbeshtetja nuk do te mungoje as ne sferat politike dhe ekonomike.

Dy bashkebiseduesit kane cekur edhe ceshtjen e emrit, ku kane rene dakord per gjetjen e nje kompromisi qe do t’i hapte Maqedonise rrugen e integrimit drejt NATO-s dhe BE-se.

Top Channel