Pllavshic le qeline, niset per ne Beograd

27/10/2009 13:55

Ish-presidentja e republikes serbo-boshnjake, Biljana Pllavshic ka lene qeline e burgut ne Suedi dhe eshte drejtuar menjehere per ne Beograd.

Pllavshic ishte denuar nga Haga per krime lufte dhe u lirua me urdher te gjykates suedeze pasi kishte shlyer dy te tretat e denimit 11 vjecar.

Lirimi i saj ka shkaktuar protesta ne Bosnje, ku konsiderohet si nje nga arkitektet kryesore te spastrimit etnik gjate luftes ne fillim te viteve ’90.

Top Channel