Shkupi nis procedurat per ambasadorin

21/10/2009 16:10

Ministria e Jashtme e Maqedonise ka njoftuar se se shpejti do te filloje procedurat per emerimin e ambasadorit te Maqedonise ne Kosove.

Qeveria ka bere te ditur se gjate javes se ardhshme do te filloje firmosja e marreveshjeve dypaleshe mes Shkupit dhe Prishtines, te cilat i hapin rrugen thellimit te bashkepunimit ekonomik dhe atij tregtar, por edhe te marreveshjeve ne fusha te tjera midis dy vendeve fqinje.

Nderkohe, kryetari i Lidhjes Socialdemokrate te Maqedonise, Branko Cervenkovski e ka vleresuar si shume pozitiv demarkacionin e kufirit ndermjet Kosoves dhe Maqedonise.

Top Channel