Raporti, Gruevski: Dite historike per vendin

14/10/2009 17:05

Kryeministri maqedonas Nikolla Gruevski e ka cilesuar si “nje dite historike per vendin” marrjen e progres raportit te KE-se, i cili rekomandonte fillimin e negociatave per anetaresimin ne BE.

“Ky vleresim eshte rezultat i perpjekjeve te deritanishme te qeverise, te qytetareve dhe te gjithe faktoreve politike ne Maqedoni”, ka deklaruar Gruevski.

Kreu i qeverise se Shkupit tha se ekzekutivi i tij mbetet i angazhuar per te implementuar te gjitha reformat e mbetura dhe se raporti do te jete nje udherrefyes per arritjen e ketij objektivi.

“Do te punojme per marredhenie te mira fqinjesore, ndersa persa i takon ceshtjes se emrit, Shkupi do te vijoje angazhimin e tij konstruktiv per te gjetur nje zgjidhje”, ka shtuar Gruevski.

Ndersa ambasadori i BE, Ervan Fuere, i cili i dorezoi kryeministrit raportin, u shpreh ne konferencen e perbashket per shtyp se ai duhet te sherbeje si nxitje per reformat e mbetura.

Top Channel