Enciklopedia, Cervenkovski akuzon Akademine e Shkencave

29/09/2009 20:15

Zerave te shqiptareve ne Maqedoni kunder enciklopedise fyese, i eshte bashkuar edhe opozita maqedonase.

Branko Cervenkovski akuzoi Akademine e Shkencave dhe i kerkoi kryeministrit dhe presidentit te nderhyjne. Ai u shpreh se kjo enciklopedi synon te krijoje percarje ne vend.

Cervenkovski theksoi gjithashtu se pergjegjesi per kete gabim duhet te mbajne autoritetet politike por edhe ata qe kane marre pjese ne shkrimin e enciklopedise. Nje reagim per kete ceshtje ka ardhur edhe nga Ambasada Amerikane ne Shkup. 

Top Channel