Kosove, prokuroria, institucioni me pak transparent

28/09/2009 16:00

Policia e Kosoves eshte institucioni me transparent ne shtetin e ri, ndersa prokuroria eshte organi me i mbyllur i drejtesise.

Ka qene ky vleresimi qe nje grup shoqatash joqeveritare u kane bere institucioneve shteterore me rastin e Dites Nderkombetare te se Drejtes per te Ditur.

Keshtu, vleresimi per policine iu dorezua zedhenesit te PK-se, nderkohe qe per prokurorine dorezimi ka qene i pamundur pasi aktivistet nuk kane mundur te gjejne adresen e kryeprokurorit Hilmi Zhitia.

Ky eshte viti i dyte qe ne Kosove behet vleresimi nga shoqeria civile mbi transparencen e institucioneve, kryesisht atyre qe garantojne ligjin dhe drejtesine.

Top Channel