“Magna” mund te shkurtoje 10.500 vende pune

14/09/2009 17:25

Prodhuesi kanadez i pjeseve te automjeteve, “Magna” mund te shkurtoje deri ne 10.500 vende pune ne ndermarrjen e Opel, te cilen e bleu pak dite me pare, si dhe tek nje ndermarrje tjeter ne Evrope.

“Shkurtimet mund te marrin me shume se nje vit para se te behen te gjitha”, ka deklaruar drejtori ekzekutiv i “Magna”, Siegfried Wolf.

Kompania “General Motors” deklaroi javen e kaluar se ka rene dakord per t’i shitur “Magna”-s njesite e saj “Opel” dhe “Vauxhall”.

“Magna” ishte kontraktuesi i preferuar i Gjermanise. Numri total i shkurtimeve ne Gjermani eshte ne te njejten linje me shifrat e parashikuara kur “Magna” paraqiti kontraten e pare per “Opel”.

Zyrtaret gjermane deklaruan se propozimet e kesaj kompanie parashikonin shkurtimin e 2.600 vendeve te punes ne Gjermani dhe 7.500 deri ne 8.500 ne vendet e tjera te Evropes.

Top Channel