Shkupi s’njeh Kosoven si partner tregtar

09/09/2009 17:10

Maqedonia nuk njeh Kosoven si partner ne fushen e tregtise. Ne raportin e tij per shkembimin tregtar, Enti Shteteror i Statistikave me seli ne Shkup nuk e ka permendur aspak shtetin e ri te Evropes.

Edhe pse Kosova konsiderohet si vendi me te cilin Maqedonia ka shkembimin me te madh tregtar, duke qene se mallrat qe qarkullojne mes dy vendeve kapin shifren e 300 milione eurove, ajo figuron ne te njejtin grafik me Serbine.

Ne te dhenat e ESHS vendet me te cilat Maqedonia ka me shume marredhenie tregtare jane Gjermania, Italia, Serbia dhe Rusia.

Top Channel