EULEX: Drejtesia ne Kosove, e brishte

25/07/2009 12:50

Misioni Evropian per Drejtesi dhe Polici, EULEX thote se sistemi i drejtesise ne Kosove eshte “i brishte dhe nen presion e kercenime nga pale te ndryshme”.

Nje raport i EULEX-it per gjashte muajt e pare te punes se misionit per drejtesi e siguri vlereson se sistemi i drejtesise nuk eshte i pavarur dhe se “ndodhet nen presion politik e kriminal”.

Zevendesshefi i EULEX-it, Roy Reeve tha se shqetesimet kryesore jane perqendruar ne sistemin e drejtesise dhe ne presionet e kercenimet me te cilat po perballen gjykatesit.

Top Channel