Rashic: Perkushtim per kthimin e te zhvendosurve

24/07/2009 11:05

Ministri per Kthim dhe Komunitete, Sasha Rashic vlereson se institucionet e Kosoves jane shume te perkushtuara per kthimin dhe integrimin e gjithe te zhvendosurve, pavaresisht perkatesise se tyre kombetare.

Ne nje interviste per “Zerin e Amerikes”, Rashic, theksoi se nuk ka ende te dhena te sakta per numrin e pergjithshem te te zhvendosurve apo te te kthyerve.

Nderkohe autoritetet ne Kosove besojne se po krijohen kushte te mira per kthimin e qytetareve serbe dhe pakicave tjera te shperngulura nga Kosova prej vitit 1999.

Nderkaq behet thirrje qe kjo ceshtje te mos pengohet nga dallimet politike ndermjet Prishtines dhe Beogradit.

Top Channel