Kosove, memorandum mes ministrise dhe Bankes Qendrore

15/07/2009 21:15

Ministria e Brendshme e Kosoves dhe Banka Qendrore nenshkruan Memorandum te Bashkepunimit.

Memorandumi i bashkepunimit u nenshkrua nga, zevendesminister Fatmir Xhelili Guvernatori i Bankes Qendrore te Republikes se Kosoves, Hashim Rexhepi.

Kjo marreveshje vendos bazat e bashkepunimit mes te Bankes Qendrore si institucion pergjegjes per licencim, mbikqyrjen dhe rregullimin e institucioneve financiare ne Republiken e Kosoves dhe Ministrise se Puneve te Brendshme, si njera nder agjencite pergjegjese per sigurine e pergjithshme.

Nevoja e bashkepunimit synon arritjen e qellimit te perbashket per luftimin e krimit te organizuar, korrupsionit dhe te gjitha dukurive te tjera negative ne Kosove, qendrim ky i theksuar nga te dy Institucionet me rastin e zyrtarizimit te ketij bashkepunimi.

Top Channel