Kermabon: Kosova, territor unik

14/07/2009 21:45

Shefi i EULEX, Iv de Kermabon ka deklaruar se hapi i ardhshem i ketij misioni do te jete vendosja e doganave ne pikat e kalimit ne pjesen veriore te Kosoves.

“Ne pikat doganore 1 dhe 31 nuk behet pagesa e doganes, prandaj vendosja e doganave do te mund te ishte hapi i radhes pasi te gjenden zgjidhje te caktuara politike”, ka pohuar Kermabon.

Ne nje takim me gazetaret serbe qe po vizitojne Kosoven, ai ka theksuar se ne baze te rezolutes 1244, Kosova eshte nje territor unik doganor.

Top Channel