Kongresmenet amerikane lobing per Kosoven

10/07/2009 12:35

Tre kongresmene amerikane kane nisur nje fushate diplomatike per njohjen e pavaresise se Kosoves, nga vende te cilat ende jane te pavendosura, te painformuara apo te painteresuara per kete ceshtje.

Eliot Engel ne bashkepunim me dy kolege te tij, i ka shkruar letra kryetareve te 25 shteteve te botes duke u kerkuar qe te njohin pavaresine e shtetit te ri.

“Njohja e pavaresise se Kosoves do te shtonte qendrueshmerine ne Ballkan si dhe do te ishte nje vendim i mencur strategjikisht dhe i drejte ligjerisht”, thuhet nder te tjera ne letren e tyre te cituar nga gazeta shqiptaro-amerikane “Illyria” ne New York.

Top Channel