Bosnje, denohet me 25 vjet burg ish-komandanti

13/06/2009 12:45

Denohet me 25 vjet burg nje prej ish-komandanteve te serbeve te Bosnjes, i cili u shpall fajtor per dhenien e urdherit per bombardimin e nje qyteze veriore ne vitin 1995.

Gjykata e Krimeve te Luftes te Bosnje Hercegovines shpalli Novak Gjukic fajtor per krime kunder civileve.

Sulmi shkaktoi vrasjen e 71 veteve dhe plagosjen e rreth 150 veteve.

Pas konfliktit, Gjukic iu dha grada e gjeneralit. Ai mori postin e shefit te Shtabit te ushtrise serbe te Bosnjes para se te dilte ne pension ne vitin 2005.

Top Channel