Sejdiu shpall neser daten e zgjedhjeve lokale

26/05/2009 12:05

Neser presidenti Sejdiu pritet te shpalle daten e mbajtjes se zgjedhjeve lokale ne Kosove.

Kohet e fundit kreu i shtetit ka zhvilluar nje sere takimesh me perfaqesues te partive politike dhe neser pritet nje takim final. Partite e bllokut opozitar kane koordinuar qendrimet, qe zgjedhjet e ardhshme te mbahen ne tetor te ketij viti, por kane dallime ne mes dates 18 dhe 25 tetor.

Ndersa perfaqesuesit e partive qe perbejne koalicionin qeverises, (LDK dhe PDK) edhe pse nuk e kane kundershtuar faktin se zgjedhjet lokale do te mbahet kete vit, preferojne muajin nentor.

Sipas Kushtetutes, presidenti duhet te daten e zgjedhjeve, jo me shume se gjashte muaj para skadimit te mandatit te institucioneve ne fuqi.

Top Channel