Lobi grek: Obama te rishqyrtoje njohjen e Maqedonise

22/05/2009 13:55

Lobi grek kerkon nga presidenti Obama te rishqyrtoje njohjen e Maqedonise me emrin e saj kushtetues.

Ne nje deklarate te Lobit greko-amerikan te mbeshtetur edhe nga 200 profesore nga 11 shtete kerkohet qe presidenti t’i beje thirrje Shkupit qe te mos ndertoje identitet kombetar ne dem te se vertetes historike.  

Sipas lobit, njohja e Maqedonise me emrin kushtetues ne nentor te vitit 2004 ka qene nje gabim qe i ka inkurajuar autoritetet ne Shkup qe te shtremberojne faktet historike. Letra eshte nenshkruar nga profesore ne SHBA, Kanada, Angli, Gjermani, Egjipt dhe disa shtete evropiane.  

Top Channel