Maqedoni, armet ne duart e popullsise civile

21/05/2009 14:55

Ne Maqedoni eshte shqetesues fenomeni i pranise se armeve te zjarrit ne radhet e popullsise civile.

Sipas mediave lokale, ky fenomen eshte bere shkak per numrin e larte te vrasjeve dhe grabitjeve me arme.

Sipas burimeve, ndonese Ministria e Brendshme deklaron se eshte e angazhuar per zbardhjen e rasteve te dhunes, eshte e qarte se rezultatet mungojne.

Institucionet shteterore maqedonase deklarojne se numri i armeve ilegale te perhapura ne vend eshte 400-600 mije.

Shqetesimin per kete situate e ka ngritur edhe Programi per Zhvillim i Kombeve te Bashkuara, UNDP.

Top Channel