KE, 60 milione euro ndihme per Kosoven

20/05/2009 15:35

Komisioni Evropian dhe qeveria e Prishtines kane nenshkruar sot nje marreveshje qe parashikon dhenien e nje ndihme financiare prej 60 milione eurosh per shtetin e Kosoves.

Lajmin e bejne te ditur mediat kosovare, sipas te cilave ndihma ne fjale synon zhvillimin ekonomik dhe social te shtetit te ri.

Sipas shefit te zyres nderlidhese te KE, Renco Davidi kjo ndihme realizon objektivat financiare afatmesme te Komisionit per periudhen 2008-2010.

Ndersa kryeministri Hashim Thaci ka deklaruar se per zhvillimin e Kosoves pervec angazhimit te institucioneve vendore eshte e rendesishme edhe ndihma nderkombetare.

Top Channel