Maqedoni, kerkohet rikthimi i mesimeve fetare

19/05/2009 17:50

Komunitetet fetare ne Maqedoni kane kerkuar sot rikthimin e mesimeve fetare ne shkolla.

Permes nje letre te perbashket drejtuar institucioneve shteterore dhe organizatave nderkombetare, autoritetet fetare jane shprehur se kthimi i mesimeve te kesaj fushe do te ndikonte pozitivisht ne edukimin e nxenesve.

Gjithashtu, ata kane vleresuar se ky mesim do te hiqte edhe paragjykimet qe nxenes te ndryshem mund te kene mbi besimet fetare.

Mesimi fetar u hoq nga shkollat maqedonase disa muaj me pare me vendim te Gjykates Kushtetuese.

Top Channel