Maqedoni, politikanet shqiptare: Qeveria na injoron

18/05/2009 20:15

Shqiptaret e Maqedonise ndjehen te injoruar nga fakti se nuk jane pjese e vendimmarrjes per ceshtje te rendesishme.

Nje shembull ne kete drejtim jane edhe konsultimet per emrin, ku partite shqiptare nuk jane thirrur asnjehere.

“Nuk pajtohemi me perjashtimin e shqiptareve, sepse kjo nuk i kontribuon zgjidhjeve proceseve te rendesishme, sic eshte ai i emrit”, deklaron deputeti i PDSH Sulejman Rushiti.

Edhe deputeti tjeter i kesaj partie, Imer Aliu thote se PDSH do te reagoje ashper ndaj politikes se qeverise. “Ne do ta ndjekim ne vazhdimesi kete ceshtje dhe do te reagojme ashper ndaj kesaj politike te cmendur”, pohon Aliu.

Nga ana e tij, kryeministri Gruevski ka refuzuar te beje komente, ndersa deputeti i LSDM, Vlllado Buckovski thote se per kete situate eshte faji i vete shqiptareve.

Top Channel