Maqedoni, shkurtim buxheti per Universitetin e Tetoves

16/05/2009 08:50

Ne kuader te masave antikrize qeveria e Maqedonise vendosi te beje shkurtime drastike per te ribalancuar buxhetin, gje qe do te preke edhe financat e Universitetit te vetem shqiptar, ate te Tetoves.

Nje shume prej 160 mije euro do t’i hiqet buxhetit te Universitetit. Rektori Agim Vela ka reaguar nepermjet nje komunikate per shtyp, duke kerkuar anulimin e vendimit, pasi keshtu vihet ne rrezik universiteti i vetem shteteror shqiptar.

Kjo ngjarje solli edhe reagimet e opozites shqiptare, e cila e cilesoi nje tendence qe rrezikon punen e universitetit.

Ne Maqedoni jane tre universitete shteterore dhe nje ne gjuhen shqipe.

Top Channel