Hooper: Biden, rol thelbesor per Ballkanin

16/05/2009 15:25

Ish-diplomati amerikan James Hooper ka deklaruar se vizita e nenpresidentit amerikan Joe Biden ne Kosove tregon se vete numri dy i Shtepise se Bardhe do te marre persiper zgjidhjen e ceshtjeve te Ballkanit.

Sipas Hooper, ky interesim i nenpresidentit amerikan vjen pasi ne Ballkan ka ende ceshtje te mbetura pezull per shkak te luftrave qe jane regjistruar ne dekadat e fundit.

“Eshte e qarte qe Biden vjen pasi sheh shenja destabiliteti dhe probleme. Gjurmet e lufterave te 10-20 vjeteve me pare nuk jane zhdukur ende teresisht dhe ne rajon nuk ka ende nje ekuiliber”, ka deklaruar Hooper.

Top Channel