Sejdiu: Beogradi te ndale veprimet shkaterruese

15/05/2009 12:15

Presidenti i Kosoves, Fatmir Sejdiu ka kerkuar nga Beogradi zyrtar qe t’i nderprese veprimet destruktive dhe te marre pergjegjesite qe t’ua sqaroje serbeve te Kosoves se ajo eshte vendi i tyre.

Ne nje interviste per BBC-ne, kreu kosovar tha se Beogradi duhet te dergoje porosi pozitive tek serbet e Kosoves, qe do te ishin te nevojshme per te mbeshtetur proceset, perfshire edhe ate te zgjedhjeve lokale. Sejdiu u ka bere thirrje serbeve te Kosoves dhe partive te tyre politike qe te marrin pjese ne zgjedhjet lokale.

Ai tha se institucionet e Kosoves nuk do te bejne presion mbi serbet, por do te japin nje oferte per procesin zgjedhor. Sipas tij, strukturat paralele serbe po e mbajne situaten te tensionuar ne Kosove.

Presidenti akuzoi Beogradin zyrtar se duke shperdoruar mbi 230 milione euro te taksapaguesve evropiane ka financuar keto struktura.

Top Channel