Mesic: Pavaresia e Kosoves, realitet qe duhet pranuar

15/05/2009 10:45

“Serbia mund te mos e njohe Kosoves, por shpallja e pavaresise se saj eshte realitet”, deklaroi presidenti kroat Stipe Mesic.

“Beogradi duhet te mundesoje komunikim te njerezve dhe qarkullim te mallrave, qe edhe kjo pjese te funksionoje si pjeset e tjera te Evropes”, eshte shprehur Mesic per mediat ne Shkup.

Presidenti kroat eshte shprehur gjithashtu edhe kunder ndarjes se Kosoves. Edhe persa i perket konfliktit greko-maqedonas per ceshtjen e emrit, Mesic sqaroi se Maqedonia eshte realitet, qe duhet te pranohet.

Top Channel