Kuvendi i Kosoves ka zgjedhur me shumice votash gjashte anetaret e Gjykates Kushtetuese.

Ata jane Enver Hasani, Gjyljeta Mushkolaj, Iliriana Islami, Kadriu Kryeziu, Ivan Cukallovic nga komuniteti serb dhe Altay Suroy nga komuniteti turk. Dekretimi do te behet nga presidenti Fatmir Sejdiu. Kryeparlamentari Krasniqi prezantoi listen nga ana e grupeve parlamentare.

Me nje konsensus te arritur nga LDK dhe Aleanca per Ardhmerine e Kosoves u perkrahen emrat e prezantuar nga grupi parlamentar i PDK-se. Lista u perkrah nga LDK dhe AAK, ndersa partia tjeter opozitare Aleanca Kosova e Re akuzoi rende per menyren e procedimit te emrave.

Gjyqtaret emerohen nga Presidenti i Republikes se Kosoves per nje mandat nentevjecar.

Top Channel