Kosove, Feith pershendet votimin e 6 gjyqtareve

15/05/2009 21:00

Votimi ne Kuvendin e Kosoves per gjashte gjyqtaret e Gjykates Kushtetuese eshte pershendetur nga perfaqesuesi civil nderkombetar, Piter Feith.

“Gjykata Kushtetuese do te jete mbrojtese e Kushtetutes dhe gur themeli per sundimin e ligjit”, eshte shprehur Feith permes nje komunikate per shtyp.

Ne dokument thuhet gjithashtu se opsioni per emerimin e tre gjyqtareve te huaj ne kete gjykate po shqyrtohet nga zyra e misionit civil ne konsultim me zyren e kryetarit te Gjykates Evropiane per te Drejtat e Njeriut.

Top Channel