Greqi, GDP-ja bie me 1.2 per qind

15/05/2009 17:15

GDP-ja ne Greqi eshte rritur ne tremujorin e pare me 0.3% me shume krahasuar me te njejten periudhe te 2008-es, por me nje renie prej 1.2 per qind.

Te dhenat e GDP-se jane me negativet krahasuar me parashikimet e ekonomisteve qe flisnin per nje rritje prej 0.5% me shume se tremujori i meparshem.

Qeveria greke parashikon qe ne vitin 2009 ekonomia do te kaloje nga nje rritje prej 4 per qind, e verifikuar ne vitet e fundit, ne nje rritje mes 0.5 dhe 1.1%,

Top Channel