Thaci: Pritje madheshtore per Biden

14/05/2009 20:45

Ndonese ende nuk eshte bere publike axhenda e vizites se zevendespresidentit amerikan Joseph Biden, Prishtina zyrtare ka filluar me pergatitjet e para per nje vizite sa me te sigurte dhe sa me madheshtore.

Burime qeveritare bejne te ditur se te henen do te kete nje varg takimesh ndermjet protokollit te kabintetit qeveritar dhe pergjegjesve te sigurise se zotit Biden, per te hartuar keshtu skenarin e sigurise, pjese e te cilit do te jete edhe policia e Kosoves.

Autoritetet qendrore te Kosoves, e vleresojne kete vizite si me te rendesishmen qe pas shpalljes se pavaresise me 17 shkurt 2008.

“Zoti Biden ka qene gjithmone mik i Kosoves dhe mbeshtetes i pavaresise. Ai do te pritet si mik dhe si zevendespresident dhe Kosova do te organizoje nje pritje madheshtore”, ka deklaruar kryeministri Hashim Thaci.

Por sa do te ndikoje kjo vizite ne permiresimin e marredhenieve Prishtine-Beograd? Kryeministri Thaci para se gjithash e ftoi Beogradin zyrtar qe te heqe dore nga politika e vjeter e Milloshevicit ne raport me Kosoven, nje politike kjo qe sipas kryeministrit Thaci po e pengon rrugen e Serbise drejt integrimeve euroatlantike.

Zevendespresidenti amerikan Joseph Biden pritet te vizitoje Kosoven gjate javes se  trete te muajit maj. Ajo qe dihet deri me tani jane takimet me udheheqesit me te larte shteterore, ndersa krahas ketyre takimeve Biden do te vizitoje edhe trupat e ushtrise amerikane te stacionuara ne Kosove por edhe ne vende te tjera te rajonit.

Top Channel