Laitinen: Heqja e vizave, vendim politik i KE

13/05/2009 16:45

Heqja e vizave per Maqedonine varet nga nje vendim politik i Bashkimit Evropian.

Keshtu ka deklaruar sot ne Shkup drejtori ekzekutiv i Agjencise per menaxhimin e kufijve te jashtem te vendeve te BE, Ilke Laitinen.

“Kemi pare progres ne planin e reformave. Megjithate, nuk mund te parashikojme nje rrjedhe pozitive per liberalizimin e vizave, pasi vendimi do te jete politik”, ka pohuar Laitinen.

Drejtori i FRONTEKS ka shtuar me tej se agjencia e drejtuar prej tij nuk ka nje mandat politik dhe per pasoje vendimin per vizat do ta jape Komisioni Evropian.

Top Channel