Fuere: Ballkani do te integrohet ne BE

11/05/2009 15:00

Ambasadori i BE ne Shkup, Ervan Fuere ka deklaruar sot se harta e Evropes nuk do te jete e plote pa integrimin e vendeve te Ballkanit.

Megjithate, Fuere ka theksuar se kjo perspektive varet nga realizimi i reformave te vendeve qe synojne te integrohen.

“Eshte e rendesishme qe shoqerite e ketyre vendeve te jene pjese e procesit te aderimit drejt BE-se. E di qe ne fund do te arrijme sukses, por ky proces kerkon angazhim nga ana e qeverive dhe dialog me te gjithe sektoret e shoqerise”, ka pohuar Fuere.

Top Channel