Hungari, ligji per dhunen ne familje antikushtetues

06/05/2009 03:45

Gjykata Kushtetuese hungareze hodhi poshte ligjin per dhunen ne familje miratuar nga parlamenti ne muajin dhjetor te vitit 2008, duke e cilesuar perkufizimin per agresionin si nje tekst shume te paqarte dhe te pakuptueshem.

Dispozita e ketij ligji te miratuar me 15 dhjetor, i jep mundesi policise te pengoje nje bashkeshort te dhunshem te rikthehet ne shtepine e tij per nje afat kohor prej 72 oresh, nje mase qe Gjykata Kushtetuese do ta rrise deri ne 30 dite.

Me 6 janar, presidenti Laszlo Solyom refuzoi te nxirrte ligjin dhe kerkoi shqyrtimin e tij nga Gjykata Kushtetuese.

Top Channel