Ndertimi i kishes, revoltohet edhe BDI

24/04/2009 23:35

Vendimi i qeverise maqedonase per ndertimin e nje kishe ortodokse ne qender te Shkupit thellon carjen mes shqiptareve dhe maqedonasve.

Kembengulja e kryeministrit Nikola Gruevski ka sjelle pervec reagimit te PDSH-se edhe revolten e partise ne koalicon, BDI-se se Ali Ahmetit.

“Perplasjet jane hapur edhe ne aspektin religjoz. Nese ky proces vazhdon edhe me tej, atehere ka me shume arsye qe te ndertohet aty nje xhami qe ka qene me para, sesa te ndertohet nje kishe ne themelet e shtepise se Nene Terezes”, eshte shprehur deputetja e BDI-se, Teuta Tarifi.

Top Channel