Masakra e Suharekes, sot vendimi per 7 persona

23/04/2009 10:30

Sot do te jepet vendimi per shtate te akuzuarit per vrasjen e 48 civileve shqiptare ne Suhareke ne marsin e vitit 1999.

Vendimi do te jepet nga Gjykata e Beogradit, ne te cilen u zhvillua gjyqi qe prej 3 tetorit 2006. Gjate
procesit gjyqesor kane deshmuar mbi 100 persona, midis te cileve edhe nje grua, qe i kishte mbijetuar masakres.

Prokuroria serbe per krime lufte ka kerkuar qe te akuzuarit te shpallen fajtore, nderkohe qe mbrojtesit dhe te akuzuarit kane kerkuar te lirohen nga aktakuza.

Top Channel