Fuere: Politika te ndale presionet ndaj Kushtetueses

23/04/2009 10:25

Ambasadori i BE-se ne Shkup ka kerkuar nga partite politike te ndalin presionet ndaj Gjykates Kushtetuese.

Deklarata pason protestat e mbajtura perpara ketij institucioni nga qytetare dhe mesues te mesimit fetar.
Gjykata Kushtetuese ndaloi nje jave me pare mesimin fetar ne shkollat publike ne Maqedoni.

Vendimi ka bere qe reagimet te jene te ashpra sidomos nga partia ne pushtet VMRO-DPMNE, por edhe nga qytetare dhe mesues te mesimit fetar.

“Te vihet ne dyshim autoriteti apo vendimet e Gjykates kushtetuese eshte shume e rrezikshme sepse nencmon pavaresine e institucionit me te rendesishem te shtetit”, tha ambasadori Fuere.

Top Channel